Izdots Ventspils novada kartes pirmizdevums

SIA “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” turpina aizpildīt “baltos plankumus” Latvijas teritorijā un mērogā 1:100 000 (1 cm kartē atbilst 1 km dabā) ir kartējusi līdz šim tik detāli neattēloto Ventspils rajona teritoriju. Karte izdota Latvijas rajonu karšu sērijā. Tās sagatavošanas laikā Latvijā ir veikta administratīvi teritoriālā reforma, un līdz ar to kartē attēlotā teritorija tagad ietilpst Ventspils novadā. Izdevumu ir ilgi gaidījuši ceļotāji, dažādi dienesti un citi interesenti, un tagad tas ir nodots Jūsu vērtējumam.

Ventspils novada karte sagatavota vairāk nekā gada laikā, izmantojot jaunākos ortofoto uzņēmumus (aerofotogrāfijas), visjaunākos kartogrāfiskos materiālus, kā arī veicot pilnu teritorijas apsekošanu dabā 2008. gadā. Novadu teritorijas apsekošanas laikā ar apvidus automašīnu nobraukts vairāk nekā 4000 km pa ceļiem un bezceļiem, lai kartē atspoguļotu visaktuālāko informāciju, fiksētu ceļu stāvokli un apdzīvojuma faktisko situāciju dabā. Pilnīga apvidus apsekošana ir iezīme, kas atšķir “Karšu izdevniecības Jāņa sēta” karšu sagatavošanas procesu no citiem izdevējiem, kas nereti paļaujas tikai uz kamerālo metožu sniegto informāciju. Tieši smagā un atbildīgā darbā – apvidus apsekošanā – iegūtā informācija, kad izbraukti teju visi teritorijas ceļi un pārbaudītas visas viensētas un mājvietas, sniedz neatsveramu un precīzu informāciju, kas ļauj kartē atspoguļot pārbaudītu, precīzu un aktuālu situāciju.

Novada kartē ir atspoguļota informācija par mežiem, purviem, ezeriem un upēm, īpaša uzmanība pievērsta apdzīvojuma struktūrai – pilsētām, lauku apdzīvotajām vietām un viensētām. Apvidus apsekošanas laikā sevišķi rūpīgi fiksēts autoceļu tīkla faktiskais stāvoklis un struktūra: ceļi pēc to seguma, nozīmes, braukšanas joslu skaita un braukšanas apstākļiem dalīti vairākās kategorijās, sākot no asfaltētām šosejām un beidzot ar grūti izbraucamiem zemesceļiem. Ir ņemta vērā arī aktuālākā informācija un maršrutā Ventspils – Kolka ceļa posms no Lūžņas pagrieziena līdz Irbes upei ir dots ar asfalta segumu (darbus plānots veikt šovasar). Kartē dots jaunais administratīvi teritoriālais iedalījums, kas faktiski stāsies spēkā šī gada 1. jūnijā, attēlotas aizsargājamās dabas teritorijas, tūrisma apskates objekti – dabas un kultūrvēstures pieminekļi u.c. objekti. Kartē arī atrodami ikvienam noderīgi infrastruktūras objekti – degvielas un gāzes uzpildes stacijas, dzelzceļa stacijas, viesnīcas, kempingi, viesu mājas un citas naktsmītnes, pasta nodaļas un ēdināšanas iestādes.

Kartē iekļautos Ventspils, Ugāles un Piltenes plānus mērogā 1:20 000 (1 cm kartē atbilst 200 m dabā) papildina ielu nosaukumu rādītāji, tajos orientēties palīdzēs māju numuri. Kartes informācijas blokā sniegti apraksti par katru pagastu un pilsētu ar ievērojamākajiem apskates objektiem, ar uzziņu un praktisko informāciju par pašvaldībām un tūrisma infrastruktūras objektiem – viesnīcām, naktsmītnēm un kempingiem. Kartes informatīvo bloku papildina fotogrāfijas par novadu, kā arī ģerboņi.

Karte ir tapusi sadarbībā ar Ventspils tūrisma informācijas centru. Gan karte, gan uzziņu informācija ir precizēta un saskaņota ar vietējām pašvaldībām, tādēļ Ventspils novada karte mērogā 1:100 000 ir šobrīd visprecīzākais kartogrāfiskais izdevums par šo teritoriju.

Ventspils novada kartes pirmizdevums būs noderīgs palīgs gan tūristiem un viesiem, gan rajona iedzīvotājiem, uzņēmējiem, pašvaldību institūciju un operatīvo dienestu darbiniekiem. Tā sniegs aktuālu, precīzu, viegli uztveramu un saprotamu informāciju par jauno novadu teritoriju.

“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” kā pirmā karšu izdevniecība Baltijā pirms 15 gadiem sāka mēroga 1:100 000 karšu izstrādi visai valsts teritorijai. Līdz ar Ventspils rajona (novada) kartes plānoto iznākšanu šī gada maijā būs atlikuši pieci Latvijas rajoni, kas vēl nav kartēti mērogā 1:100 000, to skaitā viens no Kurzemes puses – Liepājas rajons.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Tukuma TIC
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19010496sec.