Vientulības pavēlnieks atstās aiz sevis Ziedus

Galerijā „Promenāde” no 21.05.2010 mākslinieka Kārļa Celmiņa gleznu izstādes portretus un ainavas nomainīs viņa visiemīļotākā tēma – ziedi. Tie visu mūžu rosinājuši darbam un palīdzējuši panest dvēseles pārdzīvojumus.

Savā daiļradē mākslinieks allaž ar sirsnību un mīlestību ir pievērsies ziediem, bet mūža nogalē tie Kārļa Celmiņa mākslā uzziedējuši vārda tiešā nozīmē.

20. gadsimta sešdesmitos gados, strādājot Liepājas lietišķās mākslas vidusskolā par pedagogu, viņa roku radītie ziedi gleznās „pamet” ierasto realitātes vidi un dzīvo savā neatkarīgā pasaulē. Tie bieži ir kā gaisā uzsviesti levit`ē un tiecas augšup trauksmaini gaisīgā lidojumā, izziedot un izsmaržojot pēdējā pumpurā. Šos darbus Kārlis Celmiņš zīmējis tikai ar vaska krītiņiem, dažkārt kombinējot tos ar pasteļiem un parādot darbos lielu rokas virtuozitāti.

Tapuši arī akvareļi. Šie Kārļa Celmiņa darbi nav tikai vienkārši un acumirklīgi impresijas vai skaistu formu un krāsas klājumi uz papīra - tie ir ilgu stundu vērojumi.

Tieši mākslinieka gleznotos ziedus atceras daudzi viņa bijušie skolnieki.

Kārļa Celmiņa ziedu gleznu izstāde galerijā „Promenāde” ir pirmā, kura komplektēta no viena mākslinieka divām dažādām daiļrades šķautnēm. Pirmā, „Vientulības pavēlnieks” skatītājus priecināja ar portretiem, ainavām un klusās dabas audekliem.

Visi interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu piektdien 21. maijā plkst. 17 mākslas galerijā „Promenade”! Izstāde „Ziedi” būs skatāma līdz pat Jāņiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.06.2024 - 08.07.2024 Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.60010695sec.