Autors: Žanete Eglīte
Avots: www.GroupEuropa.com
Viesnīcas Europa City Amrita grilbārā „Bruno” 7.novembrī savdabīgu jubileju atzīmē tradicionālās cūkas stilbiņu ēšanas sacensības „Vēl vien’ cūciņ!”, kas šogad notiks jau 5.gadu pēc kārtas!
Stereotipi par to, kas ir vai nav veselīga ēšana, mainās bieži: dažbrīd esam gatavi atteikties no lauku krējuma, piena, sviesta, dažreiz pat no ziemeļnieku uzturā tik nepieciešamās gaļas. Taču liepājnieki, grilbāra „Bruno” pastāvīgie apmeklētāji neklausa uztura speciālistu mainīgos ieteikumus, bet pieturas pie stabilām vērtībām – ceptiem kartupeļiem, štovētiem kartupeļiem un kārtīga cūkas stilba, kas, ar medu noziests un krāsnī nobrūnināts, kārdinoši kņudina nāsis.
Tādēļ šogad, 7.novembra vakarā krodziņš „Bruno” atkal pulcina ēdājus uz sacensībām par izēdāja Ērmanīša titulu.
Sacensību dalībniekiem pēc komandas jānotiesā grilbāra „Bruno” firmas ēdiens „Bruno vakariņas” – cepts cūkas stilbiņš ar štovētiem kāpostiem, kartupeļiem, mārrutkiem un jāizdzer kauss Lāčplēša alus. Stilbs nav mazs – apmēram 680 gramu smags, tomēr, par laimi pašiem ēdājiem, ēšanas kultūra vērā ņemta netiek.
Uzvarētājiem tiks dāsnas balvas, kas šogad sarūpētas ar SIA „IDP” atbalstu. Uzvarētājam tiks dāvanu karte sadzīves tehnikas iegādei 300 Ls apmērā, otrās un trešās vietas ieguvējiem, attiecīgi 200 Ls un 100 Ls vērtībā. Kā ik gadu, uzvarētāju noteiks īpaši kompetenta žūrija, jo tās sastāvā būs pārstāvji no sacensību lieldrauga un atbalstītājiem.
Pasākuma lieldraugi šogad ir SIA „IDP”, kuras direktors, Armands Pirkovskis ir pirmais Ērmanīša titula ieguvējs un trīskārtējs sacensību finālists, un SIA „Cido grupa”. Pasākumu laipni atbalsta SIA „Āmuļi”.
Pirmās cūkas stilbiņa ēšanas sacensības notika 2004.gadā. Tā gada uzvarētājs bija Armands Pirkovskis, kurš prāvo porciju notiesāja 4:23 minūtēs. 2005. un 2006.gadā uzvarētājs bija Martins Dobelis ar šokējošu rezultātu - 3:10 un 3:19 minūtēm. Pērn pirmo vietu ieguva Guntars Eglītis ar rezultātu 3:32 minūtes.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.