Liepājas muzejs izdod grāmatu par Liepāju Latvijas valsts sākotnē

Liepājas muzejs izdevis jaunu grāmatu „Liepāja Latvijas sākotnē. 1918. gada novembris – 1919. gada jūlijs”. Tā iznākusi sērijā „Liepājs muzeja raksti”, grāmatu autori ir muzeja kultūrvēstures nodaļas vadītāja Uļa Gintnere un direktores vietnieks krājuma darbā Jānis Gintners.

Kaut arī Latvijas 90. gadadienas norises jau pagājušas, grāmatas saturs aktuāls arī šogad, varētu pat teikt, šobrīd. 1919. gada 6. janvārī Liepājā ieradās un pusgadu šeit strādāja Kārļa Ulmaņa vadītā pirmā Latvijas Pagaidu valdība. Šis notikums, jau guvis apzīmējumu „Liepāja – Latvijas galvaspilsēta”. 2009. gadā aprit 90 gadu jubileja, kopš Latvijas pagaidu valdība uzturējās Liepājā un šeit nostiprināja savas pozīcijas.

Taču līdztekus tam Liepāja dzīvoja savu dzīvi ar tam laikam nozīmīgiem notikumiem, darbīgu un pilsoniski atbildīgu personību veikumu, ikdienas dzīves ritējumu, kuru ieskāva gan lielas, brīžam šķietami nepārvaramas grūtības, gan uzplaiksnīja notikumi, kuri izraisīja smaidu kā toreiz, tā tagad.

1919. gada janvārī Liepājas iedzīvotāji rosīgi gatavojās pirmajām demokrātiskajām pašvaldības vēlēšanām, kuras notika 19. janvārī. Arī vēlēšanu noteikumus viņi sagatavo paši. Un vēl daudz ko liepājnieki paveica saviem spēkiem, solidāri sadarbojoties dažādu politisko virzienu un tautību cilvēkiem nolūkā saglabāt un atjaunot pilsētas saimniecību, sniegt palīdzību trūkumcietējiem, veidot skolas.

Tas bija laiks, kurš ar tam piemītošo jaunradi, atbildību, aizrautību, spēju pārvarēt grūtības un ticības spēku spēj uzrunāt arī mūsdienu problēmās ieslīkušo sabiedrību.

Grāmatas atvēršana notiks Liepājas muzejā 12. februārī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Žiga ceļojumu jubilejas tūre Valmieras novada Tūrisma pārvalde
19.oktobrī plkst.12.00 Valmieras Kultūras centrā Žiga ceļojumu jubilejas tūre. Grāmatas prezentācija. | Skatīt vairāk
15 EUR
Izrāde jauniešiem “Konklāvs” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
28.oktobrī plkst.13.00 Valmieras Kultūras centrā izrāde jauniešiem “Konklāvs”. Režisors: Klāvs Kristaps Košins. | Skatīt vairāk
12 EUR
Vai esi gatavs ienākt rudenī? - SPA  Estravel Latvia
Dienas SPA, Ģimenes atpūta, rekalsācija, Baltija, Itālijas termālie ūdeņi... // SPA pieredze ir tik dažāda... Ienāc sasildīties! | Skatīt vairāk
no 50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 15.10.2024 Pirmā pasaules kara muzejs TAKA
Ekspozīcija 113 kv.m. platībā un sastāv no diviem tematiskiem blokiem. Mūsdienīgs dizains padara ekspozīciju interesantu un ērti uztveramu dažādām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.38996315sec.