Marijas Domingesas Lino (Spānija) personālizstāde Liepājas muzejā

No 6. augusta Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, būs skatāma spāņu mākslinieces Marijas Domingesas Lino (María Domínguez Lino) personālizstāde ¨Iznirstot¨ (Emerge). Izstāde tapusi sadarbībā ar Spānijas Karalistes vēstniecības Latvijā un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas atbalstu.

Izstādē skatāmas divdesmit Marijas Domingesas Lino gleznas, kuru tematika saistīta ar ūdens stihiju. Mākslinieces glezniecības valodai raksturīga ekspresīva maniere, piesātināts kolorīts un stājfigūru izmantojums kā netiešs sarunas uzturētājs starp skatītāju un mākslas darbu.

Marijai Domingesai Lino ir daudzveidīga mākslas izglītība un pārliecinošs personālizstāžu klāsts, - sākot no 1992.gada mākslinieces kontā ir astoņpadsmit izstādes, kas eksponētas gan dzimtajā Pontevedrā, gan Madridē, gan Vācijā. Ar pēdējo mākslinieci saista studiju laiks Berlīnes Mākslas augstskolā (Hochschule der Kunste), bet Namībijā Marija strādājusi un eksponējusi radīto Internacionālajās mākslinieku darbnīcās.

Izstādei, kuras mērķis ir mainīt tradicionālos priekšstatus par Spāniju kā flamenko un vēršu cīņu zemi, parādot tās māksliniecisko daudzveidību, izveidots arī katalogs ar ievadu, kas poētiski izteiksmīgi raksturo Marijas Domingesas Lino glezniecību.

Izstāde paver unikālu iespēju iepazīt Spānijas mūsdienu mākslu. Marijas Domingesas Lino izstādes Liepājas muzejā skatāma no 6. augusta līdz 6.septembrim.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kuba - īpašais piedāvājums Estravel Latvia
Tūre no Rīgas ar eksursijām ar Estravel Latvia gidu // 11.03. – 25.03.2025. // vietu skaits ierobežots! | Skatīt vairāk
no 3555 EUR
Labs ēdiens saliedē cilvēkus! Kaļķu vārti
Gaidām ciemos uz gardām un izsmalcinātām vakariņām pašā Vecrīgas sirdī! | Skatīt vairāk
NBS Štāba orķestra koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā NBS Štāba orķestra koncerts. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.10.2024 - 11.10.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Rudens sezonas Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, aptverot divas nedēļas nogales – no 11. līdz 20. oktobrim. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24375892sec.