Pučīni opera Madame Butterfly viesosies Ventspilī

Ventspils Pilsētas svētkos, 06.08.2010 teātra namā "Jūras vārti" būs skatāma Džakomo Pučini opera trīs cēlienos „Čo-čo-sana” jeb Madame Butterfly.

Uzvedums būs unikāla iespēja redzēt un dzirdēt ģeniālā krievu režisora Jurija Aleksandrova, seškārtējā Zelta Maskas laureāta, iestudētu operas izrādi Madame Butterfly, kura tiek veidota kā starptautisks projekts ar Krievijas Marijas teātra, Sanktpēterburgas operas un Latvijas Nacionālā operas piedalīšanos.

Režisors Jurijs Aleksandrovs ir iestudējis izrādes La Scala un Metropolitēna operās, Vīnes un Berlīnes Valsts operās, Veronas Arēnā, Zalcburgas festivālā, kā arī Maskavas Lielajā teātrī un Siguldas Opermūzikas svētkos. Šobrīd viņš strādā Mariinskij teātrī Sanktpēterburgā. Viņa izrādes ir aktīvas, dinamiskas un asprātīgas. Arī Madame Butterfly iestudējums ir ļoti interesants, jo meistars ir atradis koncepciju kā parādīt to, kas notiek ar cilvēku, ja tas pazaudē savas saknes, tikumus, ierašas un tautu. Režisora ideja ir reizē vienkārša un ģeniāla. Gandrīz visos savos iestudējumos Jurijs Aleksandrovs strādā tandēmā ar mākslinieku Vjačeslavu Okuņevu, kurš ir viens no pasaules izcilākajiem scenogrāfiem un tērpu meistariem.

Galvenajās lomās - Ahmeds Agadī (Marijas teātris) - 2008.gada Zelta Maskas laureāts, tenors, kuram līdzvērtīgu pasaulē grūti atrast. Čo-čo-sanas lomā redzēsim vairāku starptautisku konkursu laureāti, Žannu Afanasjevu (Sanktpēterburgas opera). Izrādē piedalīsies arī izcilais krievu baritons Sergejs Kaļinovs (Sanktpēterburgas opera) un Latvijas Nacionālās operas solists Krišjānis Norvelis, kā arī Inga Šļubovska un Jānis Kurševs. Diriģents - A.Viļumanis.

Biļetes uz operas izrādi 6.augustā plkst. 19:00 Ventspils teātra namā “Jūras vārti” jau šobrīd nopērkamas teātra nama un Ventspils Kultūras centra kasēs, to cenas – Ls 7.00 līdz 20.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Ventspils TIC
,


Novatours
,


Dobeles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.8617661sec.