Ventspilī atklās Baltijā lielāko viengadīgo puķu dobi

31.07.2010 plkst. 11.00 Ventspilī iepretī tirdzniecības centram "Tobago", Lielā prospekta un Lāčplēša ielas krustojumā tiks atklāta Baltijā lielākā viengadīgo puķu dobe, kas priecēs ventspilniekus un viesus. Uz 1500m² lielās puķu dobes atklāšanu un kopēju fotografēšanos aicināti visi Ginesa rekorda uzstādīšanas dalībnieki, kā arī jebkurš interesents.

Pasākuma organizatori aicina Ginesa rekorda uzstādīšanas dalībniekus tērpties košajos krekliņos, ko saņēma ikviens brīvprātīgais. Pasākuma laikā visus Ginesa rekorda dalībniekus kopējā fotogrāfijā iemūžinās fotogrāfs Juris Presņikovs.

Baltijā lielākā viengadīgo puķu dobe top no Ginesa rekorda uzstādīšanā – pasaulē garākā ziedu paklāja veidošanā izmantotajām viengadīgajām puķēm – samtenēm, alisītēm, leduspuķēm, iresīnēm, agerātiem un heliotropiem. Par puķu dobes izveidošanu gādā lieliskās pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieces jeb „puķu sievas”, kuras ik dienas rūpējas par Ventspils puķu dobju krāšņumu.

Puķes izstāda arī pie Ventspils skolām un bērnudārziem, kā arī pie Mazbānīša jaunās dzelzceļa līnijas gala stacijas „Kalns” netālu no Piedzīvojumu parka.

Kā jau iepriekš informēts, Ventspils iedzīvotāji 24.jūlijā sasniedza Ginesa rekordu, izveidojot 1665,93 m garu pasaulē garāko ziedu paklāju. Par to paziņoja Ginesa rekorda administrācijas pārstāve Mariamarta Ruano De Graham, pasniedzot Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam sertifikātu par Ginesa rekorda sasniegšanu. Uzstādīt Ginesa rekordu bija iecerēts par godu Ventspils pilsētas 720.jubilejai.

Kopumā paklāja veidošanā piedalījās turpat 6000 cilvēku, bet Ginesa rekorda uzstādīšanas pasākumu apmeklēja ap 50 tūkstošiem cilvēku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Delfinārijs un dinozauru parks-25.05.24 Nikos Travel
Sākam vasaras sezonas populārākos braucienus- Delfinārijs un dinozauru parks. Priecāsies gan bērni, gan pieaugušie. Smaidiem piepildīta diena! | Skatīt vairāk
35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.05.2024 - 23.05.2024 Naktsmītņu rezervācija Augšdaugavas novadā TAKA
Mums ir pieejams plašs nakstmītņu piedāvājumu klāsts: viesnīcas, viesu mājas, hosteļi, kempingi un telšu vietas, atpūtas kompleksi, brīvdienu un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Dobeles novada TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.03076291sec.