441.
Jaunā kulinārā tūrisma ceļa «Livonijas garša» ziņu dienā pulcējas liels skaits interesentu
(23/10/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
17. oktobrī, Vidzemes plānošanas reģiona aicināti, Valmiermuižas Alus virtuvē viesojās vairāk nekā sešdesmit gardēžu pieturvietu...
442.
Lietas, kas jāizdara esot jebkurā ASV pilsētā
(16/10/2017 06:17)
[lv]
Skatīt vairāk
Ir lietas, kas ir izteikti
amerikāniskas. Nu, tādas, bez kurām vienkārši nevar iztikt, ja esi
Amerikā...
443.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie restorāna «Čarlstons» īpašnieka Artūra Birnbauma
(12/10/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Artūrs Birnbaums
Vācijā uzkrāto pieredzi, savu enerģiju un nemitīgo dzinuli radīt kaut ko jaunu...
444.
Viedoklis: Kāpēc Rīgas restorāni ņem dalību Rīgas restorānu nedēļā un kā izvēlas savu piedāvājumu?
(10/10/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Šonedēļ Rīgas restorānos sagaidāma īpaša rosība - norisinās Rīgas rudens restorānu nedēļa...
445.
UNESCO nedēļā Latvijā aicina mudina ieraudzīt kultūras mantojumu lietojumā: īpaši izzināt kulināro mantojumu
(10/10/2017 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Gan Rīgā, gan Latvijas reģionos ikgadējās UNESCO nedēļas laikā no 9.
līdz 15. oktobrim notiks aktivitātes...
446.
UNESCO nedēļas laikā aicina uz pasākumiem Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā
(09/10/2017 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Atzīmējot Latvijas uzņemšanu Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un
kultūras organizācijā...
447.
Vidzemes plānošanas reģions Valmiermuižā iepazīstinās ar jaunu kulinārā tūrisma ceļu «Livonijas garša»
(04/10/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
17. oktobrī Valmiermuižas Alus virtuvē Vidzemes plānošanas
reģions pulcinās kopā Vidzemes novadu krodziņu, restorānu, viesu namu...
448.
Jaunie cepas: sākas kulinārijas šovs «Samsung Galaxy Dream Chef»
(20/09/2017 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Sākot ar 19. septembri, septiņu nedēļu garumā pie skatītājiem nonāks aizraujošais kulinārijas šovs...
449.
Iepazīsti kulināro ceļu «Livonijas garša» izstādē «Riga Food 2017»
(07/09/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Kaut arī Livonijas robežas no kartēm sen izdzisušas, latviešu un igauņu tradicionālo ēdienkarti vēl joprojām pamatā sastāda tie...
450.
Viedoklis: Apceļo Latviju - Ko apskatīt vienas dienas braucienā Vidzemē?
(05/09/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Latvija ir skaista un daudzveidīga
zeme! Un to saka teju ikviens ārvalstu tūrists, kas atbraucis šurp un
par to pārliecinājies pats...
451.
Kas vislabāk garšoja princesei Diānai - sirsnīgas un smeldzīgas viņas bijušā pavāra atmiņas
(31/08/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Laiks skrien neticami ātri – šodien aprit jau divdesmit gadi, kopš tautā mīļotās princeses Diānas traģiskās nāves window.addEventListener("message",function(msg){ if (msg.data.type=="isTopEqSelf") { window.postMessage({type:"isT
452.
Aicina uz gardēžu ekskursiju «Kartupeļa ceļš Jelgavā»
(16/08/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Sestdien, 26.augustā, pulksten 12 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties īstā gardēžu piedzīvojumā - ekskursijā...
453.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie viesnīcu tīkla «Mogotel» vadītājas Jeļenas Stirnas
(10/08/2017 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Viesnīcu tīkls «Mogotel» ļoti strauji attīstās, tam ir ambiciozi plāni, kuram līdzās jau
esošajām 11 viesnīcām
tuvākajos piecos gados taps vēl astoņas jaunas...
454.
Ekskursijā dosies ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem
(01/08/2017 06:04)
[lv]
Skatīt vairāk
Sestdien, 12.augustā, pulksten 10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā ar autobusu "Ciemos pie Jelgavas novada ražotājiem".
Ekskursijā varēs paviesoties cūku pupu kraukšķu ražotnē, tomātu
pārstrādes saimniecībā, kā ar
455.
Ķīpsalā septembrī noskaidros 2017. gada Latvijas labāko pavāru - vēl iespējams pieteikties
(21/07/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru
profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību,
starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2017" 8. septembrī notiks konkurss "Latvijas pavārs 2017"
456.
Dolce Vita jeb saldie grēki itāļu stilā
(18/07/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Ir iestājusies ilgi gaidītā vasara, sezona, kurai piestāv neliegt sev nelielu baudu, arī – kāda salda un gaisīga kumosa veidolā.
457.
Valmierā aicina uz ceļojumu garšu pasaulē – «Gardēžu pils»
(13/07/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Vārti, kas ved Valmieras vecpilsētā un muzeja teritorijā, vienu dienu –
29.jūlijā – kļūs par robežšķirtni starp tagadni un pagātni, ikvienu
interesentu ievedot "Gardēžu pilī"...
458.
Ak, šie saldie grēciņi jeb kur meklējamas gardākās kūkas Rīgā
(07/07/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Mēs dzīvojam laikmetā, kura viena no iezīmēm ir tiekšanās pēc arvien veselīgāka dzīves veida un pārtikas,
459.
Rēzeknē gardumu gatavošanas meistarus aicina piedalieties konkursā
(06/07/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Rēzeknes pilsētas svētku ietvaros 5. augustā no plkst. 10.00 līdz 14.00
ikvienam, kam patīk gatavot, iespēja piedalīties Latgales reģiona
konkursā "Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā", bet svētku apmeklētāji varēs degustēt konkur
460.
Liepājas Kungu ielas radošajā kvartālā notiks Zemeņu festivāls
(01/07/2017 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Sestdien, 1. jūlijā, no pulksten 10 līdz 15 Kungu ielas radošajā
kvartālā gaisā virmos zemeņu smarža, jo tajā norisināsies Zemeņu
festivāls, kura ietvaros notiks arī gardāko kūku konkurss, kurā kūku
cepēji sacentīsies savā konditoreja
461.
Vasaras piedāvājums Jelgavas gardēžiem «Izgaršo vietējo»!
(28/06/2017 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un
Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem no 1.jūlija līdz 30.septembrim
aicina gardēžus baudīt piedāvājuma "Izgaršo vietējo!" ietvaros tapušos
ēdienus...
462.
Melānijas Trampas dzimtene Slovēnija - pievilcīgs gala mērķis vasaras ceļojumam
(26/06/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Sevnice ir maza, gleznaina pilsētiņa ar tikai pieciem tūkstošiem iedzīvotāju zaļā Slovēnijas Alpu kalnu ielejā, Savas upes
463.
Itālijas nacionālā parka piemērs: vienota galamērķa pārvaldība
(20/06/2017 05:31)
[lv]
Skatīt vairāk
Jūnija sākumā pārstāvji no Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) un Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera Enter Gauja devās uz...
464.
Alutiņi, vecais brāli! Uzzini interesantus faktus par alu Latvijā un pasaulē - 1.daļa
(16/06/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Tā kā gaisā jau virmo Jāņu svinību noskaņas, un visās Latvijas malās uz pilnu jaudu iet vaļā dažādi tautas svētki,
465.
Kārtīga līgošana Jūrmalā no 17. jūnija līdz pat 23. jūnijam
(16/06/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Jūrmalas pilsēta aicina uz vasaras Saulgriežu un Līgo svētku pasākumiem
kūrortpilsētā. Jūrmalas brīvdabas muzejā varēs iepazīt saulgriežu
tradīcijas, siet sieru un gatavot skābputru...
466.
Viedoklis: Kas ir neierastākais ko var nobaudīt Rīgas restorānos?
(14/06/2017 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Bieži vien, ceļojot uz ārzemēm, kā latvieši tā citi tūristi steidz
nobaudīt ko neparastu, iespējams vien šajā reģionā pieejamu maltīti!
"Travelnews.lv" vēlējās noskaidrot no Rīgas...
467.
Lauku ceļotājs noslēdz projektu «Gardā siera ceļš»
(13/06/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojoties Jāņiem, Latvijas lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” noslēdz projektu „Gardā siera ceļš”, kuram...
468.
«Santa Maria» veic izmaiņas garšvielu ražošanā un veicinās veselīgāku uzturu
(08/06/2017 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Domājot par patērētāju veselīgumu, AS Santa Maria uzlabojusi lielāko
daļu savu garšvielu receptūru, un uzņēmuma pārtikas tehnologiem tajās
izdevies ievērojami samazināt sāls...
469.
Aizsargāto produkta nosaukumu «Jāņu siers» drīkst izmantot seši Latvijas ražotāji
(02/06/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojoties Līgo svētkiem, Pārtikas un veterinārais dienests ķimeņu siera ražotājiem un patērētājiem atgādina...
470.
Iepazīsti kārdinošo Latgales virtuvi - 2.daļa «Kas ir kas?»
(31/05/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Latgaliešu virtuve un neizmērojamā viesmīlība noteikti ir tā vērti, lai mērotu daudzus kilometrus un iepazītu
471.
Likteņdārzs aicina Sama modināšanas svētkos uzzināt par Daugavas bagātībām
(19/05/2017 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Sestdien, 20. maijā, Likteņdārzs aicina svinēt Kokneses tūrisma sezonas
atklāšanu - “Sama modināšanas svētki” ar stāstiem un meistarklasēm par
Daugavas bagātībām – zivīm, kā arī baudot izglītojošu un “garšīgu”
atpūtu gan liel
472.
Viedoklis: Pēc kādiem principiem tiek veidots pusdienu piedāvājums restorānos?
(10/05/2017 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Pusdienu piedāvājums katrā restorānā, bez šaubām, ir atšķirīgs. Katrā
no restorāniem ir sava pieeja tam, ko vislabāk iekļaut piedāvājumā un
kā to pasniegt klientiem. ''Travelnews.lv'' painteresējās dažos no tiem
un taujā
473.
10 labi iemesli, kāpēc vērts apceļot Izraēlu
(09/05/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Vēl dažus gadus atpakaļ Izraēla nebija populārāko ceļotāju galamērķu starpā. Potenciālos ceļotājus atbaidīja
474.
LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie 3 pavāru restorāna «Tam labam būs augt» līdzīpašnieka un pavāra Mārtiņa Sirmā
(13/04/2017 06:28)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas restorānu vidū pozitīvi izceļas 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt", un viens no tā īpašniekiem – pavārs Mārtiņš Sirmais...
475.
LIELĀ INTERVIJA ar Tatjanu Kozačuku, Krāslavas Tūrisma informācijas centra vadītāju
(30/03/2017 06:21)
[lv]
Skatīt vairāk
Travelnews.lv redakcijas neklātienes viesis ir Krāslavas Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Tatjana Kozačuka, kura ir arī...
476.
Droši ne tikai ziemā: aicina pieteikties bezmaksas drošas braukšanas apmācībām
(21/02/2017 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Droša braukšana ir svarīga visu gadu, ne tikai ziemā, kad ceļu klāj
sniegs vai ledus. “Mazda”, uzsākot ilgtermiņa sadarbību ar Drošas
Braukšanas Skolu...
477.
«Valmiermuižas Vēstniecība» šefpavāra Dzintara Kristovska meistardarbnīca topošajiem pavāriem
(09/02/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Šā gada 9. februārī Rīgas Tūrisma un
radošās industrijas tehnikumā norisināsies
meistardarbnīca, kurā četru...
478.
Valmierieši aizsāk rubriku «Mana vieta Valmierā»
(25/01/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Pirmā, rubrikas “Mana vieta Valmierā”, varone ir Ilze Grīnfelde –
Vidzemes Augstskolas lektore, kas studentiem pasniedz aktīvo tūrismu un
tā vadību...
479.
Viedoklis: Kādi ir veselīgākie ēdieni, kurus lietot uzturā ziemas periodā?
(24/01/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasaris vairs nav aiz kalniem, taču šis, Janvāra, periods ir laiks,
kad ļoti daudzi cilvēki slimo. Vēlējāmies noskaidrot, kā no tā
izvairīties?...
480.
Smiltenes tehnikums vēlas kļūt par Vidzemes kulinārā mantojuma centru
(18/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Aizvadītā gada nogalē Smiltenes tehnikums kļuvis par Eiropas kulinārā mantojuma tīkla dalībnieku. Skola ir gatava pieņemt...