1.
Siguldas novads aicina doties aizraujošā garšu ceļojumā «10 dienās apkārt zemeS!lodei»
(28/04/2024 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
No 2024. gada 19. līdz 28. aprīlim Siguldas novada kafejnīcas un restorāni ielūdz izbaudīt pavasarīgi eksotiskas vairākkārtu maltītes...
2.
Padomi senioriem veselīgam pavasarim – iesaka klīniskā farmaceite
(19/04/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasaris ar tā spožajiem saules stariem un plaukstošajām lapām spēj iepriecināt cilvēkus visus vecumos...
3.
Recepte: Elitas Patmalnieces Lieldienu katliņā top pavasarīgā skābeņu zupa
(27/03/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī...
4.
Top 5 produkti, kurus iekļaut pavasara ēdienkartē – iesaka speciālisti
(14/03/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Pēc garās un tumšās ziemas esam zaudējuši vitamīnu un enerģijas krājumus, tādēļ pavasarī ir laiks tos atjaunot ar produktiem, kuros...
5.
Kas jāņem vērā, ievērojot gavēni? Iesaka speciālisti
(27/02/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tuvojoties pavasarim, arvien vairāk cilvēku sāk ievērot dažādus organisma atslodzes pasākumus, piemēram, pavasara kūres vai dažādas diētas...
6.
Pavasara pārgājiens ar ģimeni: izzini dabu bērniem interesantā veidā
(22/05/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Pastaigas dabā nāk par labu ikvienam, un uz organismu jo īpaši labvēlīgu ietekmi rada svaigais pavasara meža gaiss, tāpēc līdztekus sagatavošanās darbiem Lieldienām un...
7.
Idejas Lieldienu svētku galdam
(17/04/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Pāri visam Lieldienu svētkos jāvalda mīlestībai, savstarpējai cieņai un saticībai. Tomēr, ja gaidāt ciemiņus...
8.
10 lietas, kuras ieteicams ēst pavasarī
(01/05/2020 06:11)
[lv]
Skatīt vairāk
Tas, ko tu izvēlies ēst, lielā un tiešā veidā ietekmē tavu veselību, labsajūtu un garastāvokli...
9.
Tuvojas Cēsu Pavasara restorānu nedēļa
(13/03/2020 06:12)
[lv]
Skatīt vairāk
Marta izskaņā, sākot no 28. marta līdz 5. aprīlim, Cēsīs jau trešo gadu notiks Cēsu Restorānu nedēļa...
10.
Latgales saimniece iesaka recepti skābeņu zupai
(24/06/2019 06:11)
[lv]
Skatīt vairāk
Latgalē skābeņu zupa ir ļoti iecienīta un to var droši uzskatīt par īstu pavasara ēdienu, ko pasniedz gan viesiem, gan ģimenes locekļiem...
11.
Ēdieni, kurus ieteicams ēst aprīlī un maijā
(30/04/2019 06:16)
[lv]
Skatīt vairāk
Zaļumos ir daudz fitoncīdu, ēterisko eļļu, fermentu, fitohormonu, minerālvielu, vitamīnu. Visā...
12.
Valmieras Restorānu nedēļas ēdienkartē šonedēļ plaukst pavasaris
(13/04/2019 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Viesiem tiks piedāvātas Latvijas dabas velšu un vitamīnu bagātas maltītes, lai garšīgi...
13.
10 lietas, kuras ieteicams ēst pavasarī
(11/04/2019 06:16)
[lv]
Skatīt vairāk
Tas, ko tu izvēlies ēst lielā un tiešā veidā ietekmē tavu veselību, labsajūtu un garastāvokli...
14.
Vitamīnu trūkums pavasarī: kā sevi uzmundrināt un noskaņot vasarai?
(28/03/2019 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
Nogurums, vājums, miegainība vai šķietami uz neatgriešanos zudis skaistums… Kurš gan...
15.
Viedokļi: Kā mainās restorānu ēdienkarte, iestājoties pavasarim?
(25/03/2019 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorānu sfērā sezonu maiņa ir ļoti būtisks aspekts ēdienkartes
izstrādē. Mainās pieejamo izejvielu klāsts, kā arī mainās klientu
velmes. Par to, kādas tieši pārmaiņas var novērot ēdienkartē...
16.
Valmieras restorānu nedēļā varēs izbaudīt dabas velšu simfoniju
(13/05/2017 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Izceļot pavasara sezonai atbilstošus produktus un Latvijas dabas veltes,
Valmieras restorāni saviem apmeklētājiem sagatavojuši īpašas
ēdienkartes...
17.
Iesākusies Pavasara Rīgas restorānu nedēļa
(13/05/2017 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Pirmdien, 8.maijā, iesākusies vienpadsmitā Rīgas restorānu nedēļa. Tās
laikā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvās 46 Rīgas restorāni. Atzīmējot
Eiropas gastronomijas reģiona titulu, šefpavāri tās radījuši atbilstoši
konceptam "Ar dabu
18.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros (Papildināts - 9 viedokļi)
(01/03/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
19.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros (Papildināts - 6 viedokļi)
(28/02/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
20.
Viedoklis: Ko apmeklēt un nogaršot «Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona 2017» ietvaros
(27/02/2017 06:18)
[lv]
Skatīt vairāk
Visa 2017. gada garumā, Rīgas – Gaujas reģions vienlaicīgi ir Eiropas
gastronomijas reģions, kas piedāvā dažādas vienreizējas garšas un...
21.
Iepazīsties ar aktuālajiem galamērķiem "Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona 2017" ietvaros
(27/02/2017 06:00)
[lv]
Skatīt vairāk
Tūrisma attīstības vadītāja Andra Magone aicina šogad apmeklēt tos
restorānus Cēsīs un apkārtnē, kuri ir gastronomijas gada partneri un
apņēmušies saviem...
22.
Kas ir Latvijas dabas garša un gastronomijas tūrisms?
(18/10/2016 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Valmierā 21.oktobrī norisināsies starptautiska tūrisma konference, kurā viena no tēmām būs gastronomijas tūrisms. Par to, kāda ir Latvijas dabas garša, stāsta viens no Latvijā vadošajiem šefpavāriem...
23.
Restorāns «Niklāvs» savus viesus iepriecina ar jaunu ēdienkarti - Foto
(27/06/2016 05:27)
[lv]
Skatīt vairāk
15 bildes. Restorāns «Niklāvs» lepojas ar latviešu tradicionālās virtuves sezonālajiem ēdieniem, kuros izmanto pašas šefpavāres Sarmītes Neimanes lasītās meža veltes – murķeļus, zaķskābenes, gailenes un citus...
24.
Viedoklis: Cik populāra ir Rīgas Restorānu nedēļa?
(20/05/2016 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas Restorānu nedēļa ir ļoti gaidīts pasākums gan apmeklētāju, gan pašu restorānu vidū. Šoreiz, salīdzinot ar aizvadīto...
25.
Restorāna Niklāvs šefpavāre piedāvā izmēģināt receptes, kuru sastāvdaļa ir skābenes
(29/05/2015 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Viena no pavasara sezonas aktualitātēm ir ar dzelzi bagātās skābenes, tādēļ piedāvājam mūsu lasītājiem...
26.
Vai Rīgas restorānos var nobaudīt bērzu sulas?
(29/04/2015 06:13)
[lv]
Skatīt vairāk
Gardās, atspirdzinošās un ļoti veselīgās bērzu sulas iegūst aprīlī un, pareizi sagatavojot, var uzglabāt un lietot visu...
27.
TOP 11 produkti aktīva dzīvesveida piekritējiem
(01/11/2014 06:06)
[lv]
Skatīt vairāk
Gada vēsākā sezona ir laiks, kad arvien vairāk cilvēku apņemas doties uz sporta zāli. Savukārt profesionālie sportisti rudenī...
28.
Skotu bārmenis rada unikālu kokteili no 71 sastāvdaļas
(10/09/2014 06:14)
[lv]
Skatīt vairāk
Par godu sadraudzības valstu spēlēm Glāzgovā vietējais bārmenis radījis kokteili, kura garšu nevar pielīdzināt nevienam...
29.
Vasaras veselīgais spirdzinājums – smūtijs un tā pagatavošanas noslēpumi
(30/07/2014 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasara ir vērtīgākais laiks svaigiem augļu, dārzeņu vai zaļumu
atspirdzinošiem un veselīgiem kokteiļiem jeb...
30.
Sezonas produkti uzturā – enerģijas un vitamīnu lādiņš
(21/03/2014 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Iestājoties siltākam laikam, ir svarīgi lietot uzturā produktus, kas
palīdz uzņemt organismam nepieciešamo...
31.
Rīgas restorānos pavasarī aicina nobaudīt kazaspiena sieru, zaķskābenes un bisītes
(11/03/2014 06:10)
[lv]
Skatīt vairāk
Projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta – Rīga", ko realizē Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā...
32.
Lido aicina uz pavasara ēdienkartes atklāšanu
(17/05/2013 06:10)
[lv]
Skatīt vairāk
Maijā LIDO atklāj pavasara ēdienu sezonu, piedāvājot jaunus un veselīgus
produktus – spinātu, zemeņu salātus, spinātu biezzupu un spinātu
ananāsu dzērienu...
33.
Stiprinās Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu
(04/03/2013 06:10)
[lv]
Skatīt vairāk
2013. gada 1. martā, tika atklāts Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) sadarbībā ar biedrību Latvijas...
34.
Šogad projekta Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga īstenotāji uzsvērs sezonālos produktus
(10/01/2013 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
2013. gadā projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga", ko sadarbībā
ar biedrību "Latvijas Pavāru klubs"...
35.
Nākamgad Rīgu turpinās nostiprināt kā Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu
(13/12/2012 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar biedrību Latvijas
Pavāru klubs 2013.gadā turpinās...
36.
Zaķskābeņu zupu iesaka restorānu Kaļķu vārti un Kannas šefpavārs Ēriks Dreibants
(07/05/2010 06:12)
[lv]
Skatīt vairāk
Pavasarī no dabas jāņem labākais un veselīgākais un tieši skābeņu laiks ir īstais laiks, kad palutināt organismu...
37.
Vieglā skābeņu zupa pavasarim - iesaka restorāna Fīlings šefpavārs
(07/05/2010 06:11)
[lv]
Skatīt vairāk
Restorāna Fīlings šefpavārs iesaka Travelnews.lv lasītājiem lielisku skābeņu zupas recepti. Nepieciešamās...
38.
Skābenēm piemīt dziedinošas īpašības
(07/05/2010 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Skābeņu laikā jāsteidz izmantot ne tikai to garšas nianses, kas latviešu virtuvi papildina jau ilgi un priecē ēdājus gan zupās, gan salātos...