1.
Aivars Mackevičs: atziņas un fakti par ceļojumu uz Portugāles salu Madeira (aktualizēts 21.11)
(23/11/2024 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Aivars Mackevičs: atziņas un fakti par ceļojumu uz Portugāles salu Madeira...
2.
Baltijas valstu ražotāji sacentīsies par «The Baltic Taste Award» medaļām
(12/06/2024 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
2024. gada 5. septembrī Baltijas lielākajā pārtikas industrijas izstādē “Riga Food” Ķīpsalā otro reizi notiks pārtikas kvalitātes konkurss...
3.
Kā garšīgi apēst vārītās Lieldienu olas? «Lidl» piedāvā piecas receptes
(28/03/2024 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas...
4.
Āgenskalna tirgū svinēs Ābolsvētkus
(22/10/2023 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Visas dienas garumā notiks rosīga, dažādu šķirņu ābolu andele, pašu lasīto ābolu sulu spiešana, ābolu dzērienu degustācijas un izzinošas sarunas par...
5.
Izstādes «Riga Food» ietvaros 6.-9. septembrī notiks starptautisks sidra konkurss «Nordic International Cider Awards» (NICA)
(24/05/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Sidra darīšana ir jauna nozare Latvijā, tomēr jau tagad Latvijas dabīgais sidrs starptautiskos konkursos līdzvērtīgi konkurē ar Eiropas, Ziemeļvalstu un...
6.
Pieredzes stāsts: kāpēc ir vērts ceļot uz Seišelu salām
(19/03/2023 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Idilliskas pludmales, vasarīgs miers, lēns dzīves ritms, zaļi pakalni un lepni, eksotiski džungļi – ne velti Seišelu salas tiek sauktas par paradīzes salām...
7.
Trīs Signes Meirānes receptes Jaunā gada svētku galdam
(28/12/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Ko jūs šogad liksiet svētku galdā? Rasols, siļķe kažokā, vīns un šampanietis… tas viss jau ir apnicis! Aizrautīgā kulināre un 13 bestselleru autore Signe Meirāne ir sagatavojusi...
8.
NOVATOURS iesaka: ko vērts zināt, pošoties ceļā uz Taizemi
(12/09/2022 06:03)
[lv]
Skatīt vairāk
Sulīgu kokosriekstu palmām ieskautas žilbinoši baltas pludmales, pikantu garšu caurvīta ēdienu māksla, smaidīgi vietējie iedzīvotāji, tropiskas savvaļas dabas valdzinājums, ņirboša pilsētu dzīve un bagāts kultūras mantojums ir tikai neliela daļa no
9.
Sidra dienas Pāvilostā - vieta pie Baltijas, kur iepazīt un baudīt īstus autoru sidrus
(28/07/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
SIDRA DIENAS PĀVILOSTĀ jeb BALTIC CIDER & FOOD CHALLENGE 2022 veltīts dabīgo sidru saskaņai ar vietējiem ēdieniem...
10.
Smiltenes novads aicina brīvdienās
(20/03/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Smiltenes novadā tek upe - Abuls, kas ir viena no retajām Latvijas upēm, kuras nosaukums ir vīriešu dzimtē...
11.
Padomi gremošanas sistēmas atslogošanai svētku laikā
(01/01/2022 06:01)
[lv]
Skatīt vairāk
Tāpēc būtiski padomāt par veidiem, kā atslogot gremošanas sistēmu, lai
organismam būtu vieglāk veikt savas funkcijas un pašsajūta būtu laba...
12.
Vidējais patēriņa cenu līmenis gada laikā palielinājās par 3,0 %
(09/07/2019 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
2019. gada jūnijā, salīdzinot ar 2018. gada jūniju, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 3,0 %, liecina jaunākie...
13.
Valters Zirdzinš: Latvijas virtuve tā pa īstam veidojas tikai tagad
(13/03/2019 06:24)
[lv]
Skatīt vairāk
Lai gan izskan viedoklis, ka koncepta restorāni piedzīvo savu norietu, viens no tādiem – Valtera restorāns...
14.
No Latvijas ražotājiem «Latvijas balzams» pērn iepircis vairāk nekā 11 tonnas dabas velšu
(26/01/2017 05:30)
[lv]
Skatīt vairāk
Pašmāju dzērienu ražotājs “Latvijas balzams’’ pērn ražošanā izmantojis 131 tonnu dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu...
15.
«Rīgas Melnā Balzama» kokteilis atnes uzvaru Pasaules bārmeņu čempionātā
(31/10/2016 05:31)
[lv]
Skatīt vairāk
Pirmo reizi pasaules prestižākajā bārmeņu čempionātā “IBA World Cocktail
Championship 2016” ar “Rīgas Melnā Balzama” kokteili “Ura-nage” ...
16.
Gardēžiem ir sagādāts īpašs notikums «Izgaršo vietējo!»
(04/06/2016 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Gardēži šajā sezonā aicināti baudīt svaigus salātus ar sezonas dārzeņiem
vai mājas sieru, zivju ēdienu cienītājiem tiks piedāvāta dažādos veidos
pagatavota...
17.
Viedoklis: Kad restorānos mainās ēdienkartes?
(23/03/2016 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Sekojot līdzi gadalaikiem un to tendencēm, arī restorāni pielāgo savas ēdienkartes viesu vēlmēm, piedāvājot...
18.
Iepazīsti Latvijas uzņēmumu kopstendu «Riga Food 2015»
(01/09/2015 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Šogad starptautiskā pārtikas izstāde "Riga food 2015" svin savu 20 pastāvēšanas gadadienu un kā ik gadu...
19.
Kungu kvartāls aicina tirgotājus pieteikties uz Ābolu balli
(24/08/2015 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Mājražotāji un amatnieki tiek aicināti pieteikt
dalību Ābolu balles Zaļajā tirdziņā, kas norisināsies Kungu ielas
radošajā kvartālā...
20.
Restorāna Niklāvs šefpavāre piedāvā izmēģināt receptes, kuru sastāvdaļa ir skābenes
(29/05/2015 06:20)
[lv]
Skatīt vairāk
Viena no pavasara sezonas aktualitātēm ir ar dzelzi bagātās skābenes, tādēļ piedāvājam mūsu lasītājiem...
21.
Jānis Vaišlis un Ikars Keiša dalās ar tējas baudas noslēpumu
(15/04/2015 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Ja pienācis brīdis, kad šķiet - svaigas bērzu sulas ikdienas uzturā nu
jau par daudz, laiks izmēģināt alternatīvu organisma pavasara...
22.
«Very berry» aicina iepazīt Latvijas dabas labumus
(07/04/2015 06:10)
[lv]
Skatīt vairāk
Purvi ir viena no lielākajām Latvijas dabas bagātībām! Purvi klāj aptuveni 4,9% Latvijas teritorijas. No tiem 70% ir samērā...
23.
Kalnciema kvartālā notiks Ražas tirgus
(11/10/2014 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
11. oktobrī Kalnciema kvartālā no 10:00 līdz 16:00 notiks zemnieku un amatnieku tirdziņš, kurā vietējie zemnieki piedāvās svaigas un konservētas...
24.
LIDO: Interesanti fakti par ogām
(18/08/2014 06:05)
[lv]
Skatīt vairāk
Vasara mūs lutina ar daudz dažādām ogām gan pašu dārzos, gan mežos. Ja pareizi uzglabātas, ogas iespējams lietot visu gadu, bet sezonas...
25.
Lido: Latvijā vasaras sezonas produkti netiek pietiekami novērtēti
(11/06/2014 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Kaut arī vasarā sezonas augļi, ogas un dārzeņi ir plaši pieejami ikvienam, LIDO veiktās aptaujas* dati liecina...
26.
Aprīļa (sulu mēneša) infografika: ko Tu zini par sulām?
(11/04/2014 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Aprīlis Latvijā tradicionāli tiek uzskatīts par sulu mēnesi, jo šajā laikā aktīvi tiek tecinātas sulas. Tomēr bērzu un kļavu...
27.
Purva mošanās Kalna purvā
(08/04/2014 05:55)
[lv]
Skatīt vairāk
2014. gada 12. aprīlī dabīgo sulu ražotāja Very Berry ogu audzētavā un
ražotnē notiks pavasara sagaidīšana jeb purva mošanās. Pasākuma
programmā...
28.
Burkāns – vasarā uzkrāto vitamīnu deva ziemā
(21/01/2014 06:07)
[lv]
Skatīt vairāk
Burkāns ir viens no pilnvērtīgākajiem rudens dārzeņiem, kas ziemas laikā
piedāvā vasarā uzkrātos vitamīnus. Pilnvērtīgo uzturvielu dēļ...
29.
Atklājam slavenās Bistro Silva "Šarlotes skūpsta" recepti
(02/09/2013 06:22)
[lv]
Skatīt vairāk
Jelgavā pilnā sparā notiek pilsētas "Garšas tūre", kā ietvaros jānobauda trīs īpašie ēdieni, tai skaitā...
30.
Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs vasarā ēd veselīgāk
(13/06/2013 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Katrs otrais jeb 55% Latvijas iedzīvotāju vasarā veselīgam uzturam pievērš lielāku uzmanības nekā citos gadalaikos...
31.
Umami piedāvā omulīgi siltos un veselīgos kokteiļus
(03/10/2012 06:23)
[lv]
Skatīt vairāk
Turpinot rudens noskaņu radošo kokteiļu ieteikumus no Latvijas bāriem un restorāniem, piedāvājam, kā saka paši īpašnieki...
32.
Uzsāc talkas dienas organismam Jaunķemeru sulu kūrē
(07/09/2012 06:25)
[lv]
Skatīt vairāk
Pēdējais laiks uzkrāt pamatīgu vitamīnu devu garajai ziemai. Šeit
atradīsiet arī vairākas variācijas...
33.
Aicina uz Turaidu vērot dabā pavasara atnākšanu
(14/04/2012 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Nedēļas nogales brīvdienās, kad Lieldienu svētkus svinēs pareizticīgie kristieši, Turaidas muzejrezervāts aicina uz Turaidu...
34.
Rīga piesaistīs viesus kā gaumīgi garšīgā galvaspilsēta
(07/03/2012 06:21)
[lv]
Skatīt vairāk
Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs sadarbībā ar 25 Rīgas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem ir izstrādājis projektu, kura ietvaros šī gada...
35.
Rozmarīns aspirīna vietā: kā garšvielas ietekmē pašsajūtu un veselību
(29/02/2012 06:17)
[lv]
Skatīt vairāk
Jau mūsu senči zināja, ka virtuvē izmantotās garšvielas ne tikai bagātina ēdiena garšu, bet var tikt izmantotas arī...
36.
Pagatavo Tuvo Austrumu gardumu Mutabel - baklažānu kaviāru
(09/09/2011 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Mutabel - tā ir garšīga un pikanta Tuvo Austrumu uzkoda no baklažāniem, populāra Sīrijā, Libānā un Palestīnā...
37.
Nobaudi Turaidas bērzu sulas
(05/04/2011 06:08)
[lv]
Skatīt vairāk
Kad pienācis pavasaris, zeme ir atkususi un laiks kļuvis siltāks, klāt arī sulu laiks. Turpinot pagājušā gada pavasarī iesākto tradīciju, Turaidas muzejrezervāts...
38.
Lauku labumu tirdziņu pie Spices rīkos arī nākamgad
(03/11/2010 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Ikgadējā Lauku labumu tirdziņā pie t/c Spice laikā no Lieldienām līdz 30.oktobrim kopumā ir piedalījušies vairāk nekā...
39.
Liepāja aicina uz Slow Food Zemnieku Tirgu
(17/04/2009 06:02)
[lv]
Skatīt vairāk
Šosestdien, 18.aprīlī plkst. 10.00 – 14.00 viesnīca „Europa City Amrita” atkal aicina uz Slow Food Zemnieku Tirgu – lēnām baudīt dzīvi un atbalstīt mūsu zemniekus...
40.
Aicina apmeklēt „Europa City Amrita Slow Food Zaļo Tirgu”
(31/03/2009 06:09)
[lv]
Skatīt vairāk
Pēc Europa City Amrita un biedrības Slow Food direktora Mārtiņa Rītiņa iniciatīvas ar Liepājas Domes un personīgi priekšsēdētāja vietnieka Gunāra Ansiņa atbalstu 2009.gada 4.aprīlī visi veselīgas pārtikas tīkotāji tiek aicināti uz „Europa City Am