Ventspils Amatu māja iekļauta „Dižās Baltijas apceļošanas 2009” maršrutā

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas valsts tūrisma organizācijām jau trešo gadu pēc kārtas veido Baltijas valstu tūrisma produktu popularizēšanas akciju- Dižā Baltijas apceļošana 2009, kas sāksies 2009. gada 15. maijā. 

Dižās Baltijas apceļošanas maratona maršrutā Latvijā ir iekļauta arī Ventspils Amatu māja. Tajā Kurzemē senākās saglabātās skolas ēkas telpās izveidotas gan amatnieku darbnīcas un izstāžu zāle, gan 19.gs. skolas klases ekspozīcija un amatnieku darinājumu salons, šeit noris arī dažādi pasākumi un tiek piedāvātas daudzpusīgas muzejpedagoģiskās programmas, kuras atraktīvi vada stāstniece un zāļu sieva Līga Reitere.

Amatu mājā visa gada garumā notiek dažādi pasākumi. 16. maijā muzeju nakts ietvaros Amatu mājā tiks demonstrēti mistiskie amati un pusnakts kino. Jūnijā varēs apskatīt keramikas darbu izstādi, savukārt jūlijā Jūras svētku ietvaros (11. jūlijs) tiks vārīta zivju zupa. Pilsētas svētku ietvaros (7. – 9. augusts) apmeklētāji varēs vērot brīvdabas teātra izrādi un ne tikai novērtēt grafikas darbus, bet arī vērot to tapšanas procesu. Septembrī Amatu mājā būs skatāma Ventspils novadu tautas tērpu izstāde un oktobrī mākslinieces Laimdotas Junkares darbu izstāde.

2007. gadā atklātās Amatu mājas jeb Ziemeļkurzemes amatniecības konsultāciju centra izveidei Ventspils pašvaldība piesaistīja vairāk nekā pusmiljonu eiro lielu ES līdzfinansējumu. Amatu māja saņēmusi Kurzemes Tūrisma asociācijas apbalvojumu „Lielais Jēkabs” kā 2008. gada labākais muzejs Kurzemē.

TAVA informē, ka šogad akcija norisināsies no 15.maija līdz 1.oktobrim. Ar 15.maiju visi interesenti būs laipni gaidīti visos akcijas objektos. Speciāli ir izstrādātas brošūras, ar kuru palīdzību būs iespējams daudz detalizētāki iepazīties ar akcijā iesaistīto objektu piedāvājumu un akcijas noteikumiem. Brošūras būs pieejamas Tūrisma informācijas centros, akcijas objektos, kā arī „Gandrs” veikalos. Sīkāka informācija būs pieejama mājas lapā http://www.tava.gov.lv/.

Akcijas galvenā ideja ir jaunu Baltijas tūrisma produktu popularizēšana un Latvijas tūrisma iespēju attīstīšanas veicināšana, rosināt sabiedrību – ģimenes, draugu grupas, darba kolektīvus apmeklēt interesantākos Baltijas tūrisma objektus.

Akcijas ietvaros tiks reklamēti jaunie un veiksmīgie tūrisma produkti, kā arī caur šo projektu TAVA veido saikni starp potenciālo ceļotāju un tūrisma objektiem, veicinot vietējā tūrisma attīstību. Atgādinām, ka Latvija šogad tiks pārstāvēta ar sekojošajiem objektiem: Siguldas piedzīvojumu parks, Cēsu pilsmuižas komplekss, Vecgulbenes muiža, Ventspils Amatu māja, Piena muzejs, Bauskas pils ar atjaunoto pils daļu un ekspozīciju, Ziemassvētku kauju muzejs, Maizes muzejs, Keramiķa Pētera Gailuma darbnīca, Jūrmalas pilsētas muzejs ar ekspozīciju „Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrortu vēsture 18.-20.gadsimts”.

TAVA ir pateicīga sponsoriem, kas ir parūpējušie par bagātīgu balvu fondu. Nacionālā lidsabiedrība airBaltic ir parūpējusies par galveno balvu- lidojums 2 personām uz kādu no jaunajiem tūrisma galamērķiem- Trumse, Līnšēpinga, Palanga, Dušanbe un naktsmītni, kā arī par Baltijas mēroga balvu- lidojums 2 personām uz Tallinu vai Viļņu ar nakšņošanu „Reval Hotels” viesnīcā. Savukārt „Gandrs” dāvinās velosipēdu, „Hansabuss”- braucienu uz Tallinu 2 personām un nakšņošanu „Nordic” viesnīcā. Latvijas mēroga balvas nodrošinās Jūrmalas pilsēta ar dāvanu kartēm, Mežotnes pils dāvinās atpūtu nedēļas nogalē 2 personām, bet maizes ceptuve „Lāči” iepriecinās ar lielu grozu savas produkcijas, kā arī „Riga Beach Hotel” piedāvā nedēļas nogali 2 personām Jūrmalā.

Informāciju sagatavoja:

Ventspils Tūrisma informācijas centrs

Adrese: Dārza iela 6

Tālrunis: +371 63622263

Fakss: +371 63607665

E-pasts: tourism@ventspils.lv

www.tourism.ventspils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņai, sieviņai miļajai... Estravel Latvia
Lutinošais SPA piedāvājums - atpūta Siguldā // Pārsteidziet, ieprieciniet - uzdāviniet atpūtu // Dienas SPA | Skatīt vairāk
no 115 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52381706sec.