Ventspilī svinēs vasaras saulgriežus

Latvijas vasara... Nav nekā skaistāka ne debesīs, ne zem zemes, ne viņpus jūrām un okeāniem. Tāpēc, ka īss ir tās laiks. Un pašā vasaras viducītī, pašā ziedu plaukumā starp spilgtajām puķu lejām līgojas un šūpojas vārds "Līgo''.

Tas iet cauri gadsimtiem, paaudzēm un mūžiem... Arī šogad turpināsim kopt senās tradīcijas – ielīgosim Jāņus ar puķēm, ozolu vainagiem, dziesmām un dejām.

  • Ceturtdien, 18. jūnijā, plkst. 19:00 Ventspilī, teātra namā "Jūras Vārti" vasaras saulgriežus Ventspilī ielīgos Liepājas teātra aktieri ar muzikālo uzvedumu "Uzmanību, filmējam!". Tā būs pirmā Liepājas teātra viesošanās Ventspilī pēc teātra nama rekonstrukcijas. "Es ar saviem kolēģiem piedziedāšu un aizdziedāšu skaisto "Jūras vārtu" māju tā, lai tā turpmāk ir Ventspils kultūras oāze!" sola daudzu iemīļotā aktrise Sigita Jevgļevska, sveicot Ventspils teātra skatītājus.
  • Piektdien, 19. jūnijā, plkst. 16.00 Dzirnavu Laukumā ikviens līgotājs būs gaidīts ar ziedu vainagiem un Jāņu zālēm Jāņu ielīgošanas pasākumā "Zāļu dienas ielīgošana". Zāļu dienas tradīcijas, ticējumus izvedīsim kopā ar folkloras kopām "Laipa'', "Rotaļnieks'', "Vēlava'', "Senču putekļi'' un "Kāndla'' no Ventspils pilsētas un rajona. Apdziedāšanās dziesmas dziedās"Suitu sievas''no Alsungas, "Nārbuļi''no Kuldīgas un"Pūnika'' no Popes. Jautrus deju soļus rādīs "Danču kluba'' dalībnieki.
  • Svētdien, 21. jūnijā, plkst. 12.00 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 Bērnu parkā "Fantāzija" uz jautrām Jāņu dienas ielīgošanas lustēm "Jāņa diena, Jāņa diena, kā mēs tevi sagaidīsim?" aicinām mazos un lielos ventspilniekus. Kopā ar saimniecēm Trīni un Minni izdziedāsim Jāņu dziesmas, iesim jautrās rotaļās un Jāņubērnu dejās. Piedalīsimies Trīnes Jāņu nakts zīlēšanas un buršanas izdarībās! Ielūkosimies saimnieces Minnes "senajā recepšu grāmatā", lai zinātu kā "sasiet" sieru, kā izcept visgaršīgākos pīrāgus un kā pagatavot kvasa dzērienu. Uzzināsim kurām Jāņu zālēm piemīt burvības spēks un kāpēc tās jāiepin vainagos, kāpēc Jāņiem jādāvina ozolu vainagi un kas ir "mājas apmeijošana", kāpēc jākurina Jāņuguns un kādi ticējumi saistās ar Jāņu nakts rasu pirms Saules lēkta. Pēcpusdienu vadīs Valmieras kultūras pasākumu vadītājas Līga Stebere un Ineta Vanaga.
  • Otrdien, 23. jūnijā, plkst. 20.00 Reņķa dārzā Līgo vakara uzvedums "Papardīte zeltziedīte uzzied Jāņu vakarā''. Aizdedzināsim svētku ugunskuru un izdziedāsim Jāņu dziesmas kopā ar folkloras kopu "Laipa''. Jautras dejas par mīlestību redzēsim Saldus rajona Tautas deju ansambļa "Kursa" (mākslinieciskā vadītāja Inese Buša) izpildījumā. Dejotāji izpildīs deju programmu "Bij man vienas rozes dēļ'', kura ir iekļauta Starptautiskā deju festivāla Sudmaliņas repertuārā. No plkst. 22.00Jāņu nakts zaļumballē lustēsimies kopā ar grupu "Zvaigzņu lietus''.

Vasaras saulgriežus ievadīsim ar dziesmām un dejāmkopā!

Ieeja pasākumos bez maksas.
Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 23.05.2024 Līgo Višķos 2024! TAKA
Aicinām jūs apmeklēt grandiozu lielkoncertu 23. jūnija vakarā pulksten 20.00 Višķu estrādē burvīgajā Luknas ezera krastā! | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98647809sec.