Kandavas novada svētku laikā notiks Spēkavīru nakts sacensības

29.05.2010 Kandavā norisināsies Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) un biedrības Par stipru Latviju organizētā Spēka vīru čempionāta otrais posms.

Čempionāta pirmajās sacensībās Jūrmalā ar gūtajiem 63 punktiem vislabāko rezultātu uzstādīja Artis Plivda (Preiļi), aiz sevis atstājot Daini Zāģeri (Talsi), kurš kopvērtējumā ieguva 61,5 punktus.

Spēkavīru čempionāta otrais posms (nakts sacensības) norisināsies Kandavas novada svētku laikā - sacensību sākums pulksten 21.00; norises vieta - Valsts Lauksaimniecības tehnikuma stadionā (Daigones ielā 14).

Latvijas pirmrekordi - jau pirmajā posmā

Līdzīgi kā pērn, labākos rezultātus sacensību pirmajā posmā sasniedza preilietis Artis Plivda. Turklāt papildu izcilajam sniegumam vingrinājumos, Artis uzstādīja jaunu Latvijas pirmrekordu – vairoga nešanā 175 kg smago Latvijas kontūras formā izveidoto vairogu aiznesot 90,95 m tālu. Šāds vingrinājums Spēkavīru sacensībās tika iekļauts pirmo reizi.

Tāpat pirmo reizi Latvijas čempionātā tika iekļauta mucu mešana augstumā, pārmetot 15, 17, 20, 22 un 25 kg mucas pāri 4,10 m augstumam. Ar 14,97 sekundēm Latvijas pirmrekordu uzstādīja Dainis Zāģeris.

„Jāatzīst, ka arī pērn Artis Plivda gandrīz visos čempionāta posmos uzrādīja stabilu sniegumu un līdera pozīcijas, vien fināla sacensībās zaudējot Latvijas titulētākajam spēkavīram ogrēnietim Agrim Kazeļņikam. Līdz ar to varam secināt, ka arī šogad gaidāma sīva un līdz pat fināla sacensībām neprognozējama cīņa starp TOP atlētiem, kas šīs sacensības padara īpaši aizraujošas kā pašiem dalībniekiem, tā skatītājiem.

G4S pārbaudījumā vislabāk veicās šobrīd otrās vietas ieguvējam – Dainim Zāģerim no Talsiem, kurš G4S vingrinājumu kombināciju, kas iekļauj 20 m fermera skrējienu, mucas iekraušanu un ragavas vilkšanu paveica 36,9 sekundēs. Dainis ir arī pirmrekorda autors mucu mešanā augstumā.

Pateicoties gan organizētājiem, gan izcilajiem dalībniekiem, čempionāta pirmais posms noritējis aizraujoši un veiksmīgi, un esmu pārliecināta, ka arī pārējie posmi sola daudz interesantu momentu un pārsteigumu!” gandarīta ir llze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Vadošā privātā drošības risinājumu kompānija Latvijā AS G4S Latvia jau trešo sezonu atbalsta Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) sadarbībā ar biedrību Par stipru Latviju organizēto ikgadējo Spēka vīru čempionātu un vairākus sportistu un skatītāju iecienītākos pārbaudījumus – G4S Fermera skrējienu, Mucas nešanu un Stafeti.

Turpmākie šīs sezonas Spēkavīru čempionāta posmi norisināsies Ogrē (5.jūnijā), Valmierā (3.jūlijā), Preiļos (17.jūlijā), Gulbenē (24.jūlijā) un sacensību superfināls divās daļās - Ventspilī (7.augustā) un Ikšķilē (8.augustā). Savukārt, 18.jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

Sākot no 26.jūnija visus notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus varēs redzēt LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt http://www.parstiprulatviju.lv/ un http://www.sacensibas.lv/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 18.05.2024 Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts  kara muzejā Medumos! TAKA
Programma sāksies jau no pulksten 13, savukārt muzeju būs iespēja apmeklēt no pulksten 15 līdz 21!Pa ceļam ir iespēja apskatīt Raiņa māju | Skatīt vairāk
Līgo svinības jūras krastā Baltic Beach Hotel & SPA
23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Tukuma TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48061299sec.