Notiks 4. starptautiskais nacionālo kultūru festivāls "Ventspils vainags - 2007"

Nedēļas nogalē, 3. un 4. novembrī Ventspilī notiks 4. starptautiskais nacionālo kultūru festivāls Ventspils vainags – 2007. Festivālu organizē Nacionālo kultūras biedrību asociācija; finansiālo atbalstu sniedz Ventspils pilsētas dome, Īpašu uzdevumu ministrijas sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, privātie uzņēmumi.
Šogad festivālā piedalīsies 25 kolektīvi un solisti, pārstāvot 12 nacionālās kultūras, toskait – latviešus, līvus, lietuviešus, ukraiņus, baltkrievus, krievus, tatārus, baškīrus, rumāņus, moldāvus, ebrejus, poļus – un divas Austrumu deju studijas. Skatītāji varēs iepazīties ar festivāla jaunajiem dalībniekiem – piemēram, ar tatāru kolektīvu Čišma, rumāņu un moldoviešu biedrību Doina, krievu dziesmu ansambli Garmoņika, vokālo ansambli Dušečka un citiem.

Festivāla noslēguma koncertā uz skatuves uzstāsies arī tā vairākkārtējie dalībnieki no dažādām Latvijas pilsētām. Ventspils Kultūras centru festivālā pārstāvēs folkloras kolektīvs Laipa, lībiešu koris Lība, ukraiņu dziesmu (Mrija) un baltkrievu dziesmu (Žuravinka) ansamblis, folkloras grupa Zdravica, solisti Jeļena Novikova un Vjačeslavs Zagoruļko, koris Slavjaņe.

Festivāls notiek ik pēc diviem gadiem. Tā vēsture aizsākās 2001. gadā, kad Ventspilī notika pirmais nacionālo kultūru festivāls. Kopš tā laika festivāla dalībnieku un tajā pārstāvēto nacionālo kultūru skaits ir nepārtraukti audzis. Popularitāti festivālam nodrošina ārzemju viesu līdzdalība. Šogad festivāla ārzemju viesi ir ģimenes trio Vāks (fotoattēlā) no Mogiļevas apgabala (Baltkrievija).

Festivāla galvenais notikums – nacionālo kultūru lielais koncerts – sāksies sestdien, 3. novembrī, plkst.17:00 Olimpiskajā centrā Ventspils. Pirms koncerta un pārtraukumā festivāla viesus un dalībniekus iepriecinās folkloras grupas Zdravica un baltkrievu dziesmu ansambļa Žuravinka jautrās dziesmas. Koncertā piedalīsies nacionālo kultūru kolektīvi no Rīgas, Ventspils, Liepājas un Baltkrievijas.

Svētdien, 4. novembrī plkst. 13:00, Kultūras centrā notiks festivāla viesu koncerts – uzstāsies ansamblis Vāks no Baltkrievijas, krievu dziesmu un deju tautas ansamblis Kriviči no Rīgas un vijolnieku ansamblis Kantilēna no Rīgas. Viesus no Baltkrievijas ventspilnieki jau pazīst pēc Baltkrievu kultūras dienām, kas notika Ventspilī no 29. jūnija līdz 1. jūlijam. Muzikālā Vāks ģimene no Mogiļevas apgabala uzstājās baltkrievu mūzikas un dziesmu ansambļa Žitņica sastāvā.

Tautas ansamblis Kriviči tika izveidots 1958. gadā Rīgas fabrikas Aurora paspārnē. Ansambļa kolektīvā ir vairāk nekā 60 cilvēku; lielākā daļa ansamblī dzied vairāk nekā 30 gadus, bet daži – pat kopš ansambļa dibināšanas brīža. Ansambļa sastāvā ir tautas instrumentu orķestris, koris un deju grupa. Kriviči ir unikāls ansamblis, tam līdzīgu Latvijā nav. Vijolnieku ansamblis Kantilēna pastāv kopš 1965. gada. Kopš 1994. gada tā mākslinieciskā vadītāja ir Tatjana Lakida – tā ilggadēja dalībniece, mūzikas koledžas pasniedzēja. Ansambļa Kantilēna izpildījumā skan A.Vivaldi, J. S. Baha, N. Paganini, L. Bēthovena, A. Dvoržāka, D. Šostakoviča, A. Hačaturjana, E. Dārziņa, J. Mediņa un daudzu citu meistaru skaņdarbi. Daudzi Latvijas komponisti raksta mūzikas skaņdarbus tieši ansamblim Kantilēna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā plkst. 20.00 aicinām uz Dikļiem, Neikenkalna dabas koncertzāli, kur notiks koncertuzvedums “Atgriežamies Latgolā”! | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.06.2024 - 07.07.2024 Vēsturisko parku un dārzu diena Alūksnē Alūksnes TIC
6.un 7. jūlijā Latvijas piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas 2024 apmeklētājus aicina sajust vēsturiskas dvesmas un līdztekus baudīt. | Skatīt vairāk
no 4.00 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58593106sec.