Ēnas seko Liepājas simfoniskajam orķestrim

17.02.2010 visā Latvijā jau desmito gadu pēc kārtas Junior Achievement – Latvija (JAL) rīkoja „Ēnu dienu”, un šoreiz „ēnas” sekoja līdzi arī Liepājas simfoniskā orķestra mūziķiem un darbiniekiem.

Šī ir otrā reize, kad orķestrī viesojās „ēnas” un šogad tās vēro un iepazīstās ne tikai ar producentu darbu, bet ieskatās arī mūziķu ikdienas darbā un mēģinājumu procesā. Pie savas „ēnas” ticis arī jaunais orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis un galvenais diriģents Atvars Lakstīgala.

Līva Kukle no Ventspils, Gita Derkinte no Lielcieceres pagasta, Laura Tide, Liene Lēlvalde un Baiba Kokina no Liepājas ir visas cieši saistītas ar kultūru un mūziku un viņu interese tieši par Liepājas simfonisko orķestri nebija nejauša.

„Pirmo reizi piedalījos simfoniskā orķestra mēģinājumā, atrodoties pults otrajā pusē. Ļoti interesanti, bet vienlaikus arī nogurdinoši”, tā Laura, kura spēlē flautu E.Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolā, par savu šodienas pieredzi. Viņai pievienojās flautiste Baiba, kurai tāpat šī bija jaunā pieredze. Viena lieta ir spēlēt solo, pavisam cita būt daļa no komandas un spēt pielāgoties citiem. Tā ir vērtīga pieredze, vienisprāt abas meitenes.

Bet Līva, kura „ēnoja” Uldi Lipski atzinās, ka viņai nebija ne jausmas par to, ka orķestris ir ne tikai mūziķu grupa, bet liels uzņēmums. Šodien viņai krasi mainījās priekšstats par to kā darbojās orķestris un ko dara tā vadītājs. „Es lapbrāt gribētu vēl piedalīties līdzīgajos pasākumos un iet uz koncertiem”, tā Līva.

Savukārt, Lāsma Rogule no Kazdangas par galvenā diriģenta „ēnu” kļuva pavisam nejauši. Kā atzinās pati Laura, viņa pieteicās programmai pēdējā brīdī un nemaz necerēja, ka tiks uzaicināta. „Esmu ļoti priecīga, jo šī pieredze bija pavisam jauna un, ja līdz šim mans priekšstats par diriģenta darbu bija kā par cilvēku, kurš vienkārši vicina puļķīti, tad tagad saprotu, ka tas ir ļoti atbildīgs un smags darbs. Esmu ieguvusi pieredzi, kas ievērojāmi paplašinās manu redzeloku”, tā Lāsma par savu „ēnas dienu” Liepājā.

Priecē arī fakts, ka interesi „ēnot” orķestra mūziķus izrāda patiešām daudz jaunieši. Arī rīt „ēnas” viesosies vijolnieku grupā. Savukārt, orķestra darbinieki ļoti pozitīvi vētrē „ēnu dienas” un labprāt iepazistina jauniešus ar saviem pienākumiem un darba specifiku. Viena no orķestra mērķauditorijām ir jaunieši un šogad orķestris ir iecerējis īstenot vairākas jaunas idejas, lai piesaistītu tieši jauniešu interesi.

Radoša un muzikāla „ēnu diena” ļauj vairāk ielūkoties koncetru sagatavošanas procesā gan no administratīvā aspekta – ar šo gadu orķestris ir mainījis savu statusu un kļuvis par valsts orķestri, gan no muzikālā aspekta – šo piektdien, 19. februārī, Liepājas teātrī notiks galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas debijas koncerts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Latvijas čempionāts vieglatlētikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Jāņa Daliņa stadionā norisināsies Latvijas čempionāts vieglatlētikā, kura programmā iekļauta septiņcīņa un desmitcīņa. | Skatīt vairāk
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76866412sec.